Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възстановяването на Лауда върви по план

Възстановяването на Лауда върви по план

56
0
Ники Лауда и Бригит
Ники Лауда и Бригит, снимка: ATP

Лекарите на Ники Лауда съобщиха, че бившият пилот се възстановява добре след претърпяната трансплантация на бял дроб. Трикратният световен шампион във Формула 1, който понастоящем оглавява борда на Мерцедес в Гран при, влезе в болница след усложнение от грип.

Доктор Валтер Клепетко, който заедно с друг лекар – Конрад Хоценекер – извърши трансплантацията, заяви, че възстановяването върви по план. То отнема две до три седмици, но в случая с Лауда вероятно ще е необходимо по-дълго време заради възрастта на бившия пилот, който на 22 февруари навърши 69 години.

„В момента всичко е наред и сме много доволни”, обясни доктор Клепетко пред ORF.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че всички в екипа желаят на Лауда успешно възстановяване.

„Светът познава Ники като легенда от Формула 1 с невероятна воля и издръжливост. За всички ни в Мерцедес той е нашият председател, ментор и приятел. Липсваше ни на Хокенхайм и в Унгария и нямаме търпение да се завърне в екипа. Предстоящото му възстановяване не е състезание. Но съм сигурен, че скоро ще обяснява на сестрите и лекарите колко му е омръзнала болницата. Желаем му успешно и бързо възстановяване – в този ред – и изпращаме цялата си позитивна енергия на него и на семейството му”, каза още Волф.