Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виджай Маля вече не е директор на Форс Индия

Виджай Маля вече не е директор на Форс Индия

269
0
Виджай Маля
Виджай Маля; снимка: Форс Индия

Собственикът на Форс Индия Виджай Маля вече не е директор на тима. Той е напуснал позицията си на 24 май. В последните години Маля е преследван активно от индийските власти с обвинения за пране на пари, измами и невръщане на кредитите си. Затова оттеглянето от поста не е изненада.

Смята се, че това може да е свързано с искането на екстрадицията на Маля от Великобритания в Индия или с очакваната продажба на тима в близко бъдеще. Според слуховете преговорите по сделка с компанията за енергийни напитки Rich Energy са в напреднала фаза.

Очаква се постът да бъде зает от сина му Сидарт, който е на 31 години и вече е работил в семейния бизнес. В Индия той е известен повече като актьор и медийна личност.

Маля заяви, че иска да се концентрира върху собствените си правни проблеми, и че не желае те да се отразят на тима. Виджай остава шеф на отбора и отрече твърденията, че отборът е близо до продажба.

Маля не е присъствал на състезание от началото на сезона, а освен това в последно време не публикува и изказвания в пресрелийзите на тима си по време на състезателните уикенди.

Маля, заедно с Майкъл Мол, закупиха екипа на Спайкър през 2007 г., прекръщавайки го на Форс Индия. Оттогава тимът се превърне в един от водещите в средата на колоната. За последните 2 г. той завърши на 4-о място при конструкторите, при положение че е с един от най-малките бюджети.