Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено: В Ред Бул никога няма да се научат на лоялност

Рено: В Ред Бул никога няма да се научат на лоялност

41
0
Кристиян Хорнер,Сирил Абитебул,Хелмут Марко

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул смята, че в екипа на Ред Бул никога няма да се научат да бъдат лоялни.

Партньорството между двете страни продължава вече 12 години, но в последните 5 френският концерн понесе много критики от „биковете“ заради недостатъчно мощните и надеждни задвижващи системи на Рено.

Предстои да видим дали сътрудничеството ще продължи и след края на сезона, като настоящият контракт между двете страни изтича след края на този сезон. От Рено първоначално дадоха срок до 15 май на Ред Бул да реши дали иска да продължи да работи с тях. В последствие този срок бе удължен до края на месеца.

Ред Бул в същото време започнаха преговори с Хонда за възможността да преминат към японските агрегати от следващия сезон. Тази година малкият отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо ги ползва и изглежда в Сакура са направили сериозен напредък спрямо предишните сезони.

„За Ред Бул да критикува доставчика си на двигатели не е нищо ново, каза Абитбул. – Ние работим с тях от 12 години, спечелили сме 8 шампионата, но въпреки това те продължават да критикуват Рено. Свикнали сме. Те никога няма да се поучат и никога няма да проумеят нуждата от лоялност и обвързване с доставчика си.“

Французинът дори каза, че когато Рено са решили да се завърнат в F1 със заводски отбор, те предложили на Ред Бул да направят общ съвместен отбор на „биковете“, но получили негативен отговор.

„Ние си купихме отбор, защото възможността за интеграция не им допадаше, каза Сирил. – Имат капацитета да печелят състезания тази година, вече го постигнаха в Китай, и можеха да го постигнат и в Баку, ако пилотите им не бяха се ударили един друг.“