Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено не са готови за завръщане на Алонсо

В Рено не са готови за завръщане на Алонсо

44
0
Ферари,Фернандо Алонсо

В екипа на Рено не са готови за завръщане на Фернандо Алонсо в тима от следващия сезон. Това обяви управляващия директор на тима Сирил Абитебул. По думите на французина очакванията на двукратния шампион няма да съвпаднат със състоянието, в което се намира тимът към момента.

А именно Рено е една от много малкото опции за Алонсо да кара в друг тим, ако предпочете да напусне Макларън след края на сезона. Алонсо се състезаваше с Рено в периода 2003 – 2006 г., когато спечели двете си световни титли, а след това се върна в тима през 2008 за два сезон.

Испанецът иска да разполага с бърза кола за следващия си сезон след провалите с Макларън и Хонда. Въпреки, че Рено усъвършенстват болида си и все по-често са четвърти тим зад Мерцедес, Ферари и Ред Бул, Абитебул се притеснява, че тимът няма да отговори на очакванията на Алонсо.

„Отношенията трябва да бъдат съвместими, за да се получи успешен екип, а миналото не може да бъде гаранция за успехи в бъдеще. Бъдещето е това, което ни притеснява основно, каза Абитебул.

– Алонсо има динамиката и енергията да се бори за шампионата. Ние сме наясно, че ни е нужно време, за да предоставим кола, която му е нужна. Това, което най-малко искам, е един изнервен Фернандо в болид на Рено.“