Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Почина Жул Бианки

Почина Жул Бианки

217
0

Бившият пилот на Маруся във Формула 1 Жул Бианки е починал късно снощи, съобщи семейството му. 25-годишният французин катастрофира жестоко по време на Гран при на Япония през октомври миналата година и оттогава в продължение на 9 месеца беше в кома. Той излетя и се удари в кран, излязъл да прибере друг болид на пистата Сузука. В резултат той получи много сериозни травми на мозъка, които в крайна сметка се оказаха фатални. В края на миналата година той започна рехабилитация, но резултатите от нея не бяха добри. Наското баща му Филип заяви, че е все по-малко оптимист относно шансовете на Жул да се оправи.

Жул стана 46-ият пилот, починал в резултат на инцидент с болид от Формула 1. 33 от случаите са по време на състезателен уикенд във Ф1, 9 по време на тестове и 4 по време на надпревари извън календара на Гран при. Последният загинал състезател беше Аиртон Сена на Имола на 1 май 1994 г.

„С дълбока скръб, родителите на Жул Бианки, Филип и Кристин, брат му Том и сестра му Мелани, съобщават че Жул почина тази нощ в Centre Hospitalier Universitaire в Ница (Франция), където беше настанен след катастрофата му на 5 октомври 2014 в Гран при на Япония”, се казва в съобщението на семейството.

„Жул се бореше до самия край, както винаги се е борил, но тази нощ неговата борба приключи. Болката, която изпитваме, е огромна и неописуема. Бихме искали да благодарим на медицинския екип в Centre Hospitalier Universitaire в Ница, който се грижеше за него с любов и отдаденост. Благодарим също на екипа на General Medical Center в префектура Ми (Япония), който се грижеше за Жул веднага след катастрофата, както и на всички останали лекари, които са помагали през последните месеци.“

„Бихме искали също да благодарим на колегите и приятелите на Жул, на феновете и на всички които бяха съпричастни, което ни даваше сила и ни помагаше в тези трудни моменти. Четейки и слушайки многото съобщения които получаваме, сега осъзнаваме колко много Жул е докоснал сърцата и мислите на толкова много хора по света. Бихме искали да помолим за нашето спокойствие в тези трудни моменти, докато се опитваме да осъзнаем загубата на Жул.“