Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Премахват допълнителните наказания за моторите

Премахват допълнителните наказания за моторите

72
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Световният спортен съвет на ФИА одобри новите правила, предлагани от Стратегическата група на Ф1 за премахване на допълнителните наказания по време на състезанието за смяна на двигател. Те бяха въведени за първи път този сезон, като състезателите, които не успееха да изтърпят пълната си санкция – брой места назад в решетката, получаваха допълнителни такива по време на състезанието.

Така се случи например с Бътън и Алонсо по време на надпреварата в Австрия, като Дженсън на практика нямаше как да изтърпи 25-те места назад в решетката и получи допълнително наказание – минаване през бокса. Още от следващото състезание в Унгария в края на юли тези допълнителни санкции ще отпаднат.

Другата промяна, която беше утвърдена от ФИА, е, че всеки нов доставчик на двигатели в шампионата ще има право да използва допълнителен 5-и двигател през първата си година в Гран при, с един повече от разрешените 4. Съответно на Хонда ще бъде позволено със стара дата да се възползва от това правило при нова смяна и използване на 6-а задвижваща система за сезона, без да получи наказание. Такова вече беше наложено за използването на 5-и агрегат.