Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще размени състезателните екипи на Фетел и Льоклер

Ферари ще размени състезателните екипи на Фетел и Льоклер

2503
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Ферари ще размени състезателните екипи на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер. Това съобщават медиите в Италия, позовавайки се на свои източници. Така почти всички хора от гаража на Фетел ще преминат в съседния, а тези на германеца в този на родения в Монако Льоклер.

Според информацията решението е на новия шеф на Ферари Матиа Биното. Той замени на поста Маурицио Аривабене. Състезателните инженери няма да бъдат променяни. Новият пилот в тима Льоклер би трябвало да има за рейс инженер Джок Клиър, който е и главен такъв на тима. Фетел пък отново ще бъде подпомаган от Рикардо Адами.

Клиър има много опит и успехи с пилотите си. С него Жак Вилньов спечели титлата си през 1997 г. След това той работи още с Михаел Шумахер, а после с Нико Розберг и Люис Хамилтън в Мерцедес.

Размяната на състезателните екипи не е нещо необичайно за големите отбори във Формула 1. Мерцедес също разменяха инженери и механици между Хамилтън и Нико Розберг в периода между 2014 и 2016 г.

Очаква се също така бившият заместник-директор на ФИА по сигурността Лоран Мекис да поеме задачата да интерпретира и тълкува и спортните и техническите правила. Мекис зае ролята на спортен директор в тима от Маранело.