Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рейсинг Пойнт разкри нов главен спонсор при презентацията на колата за 2019...

Рейсинг Пойнт разкри нов главен спонсор при презентацията на колата за 2019 г.

1585
0
Рейсинг Пойнт
Болидът на Рейсинг Пойнт за 2019 г. с новата цветова схема; снимка Рейсинг Пойнт

Екипът на Рейсинг Пойнт също предстви екипа и новия си болид за 2019 г. Това стана в Торонто, Канада, като беше първото в историята представяне на тим от Формула 1 в тази страна.

Заради новият основен спонсор – компанията за залози SportPesa, пълното име на тима ще бъде SportPesa Racing Point F1 Team, а в цветовата схема ще има повече синьо. Заради друг голям спонсор на тима BWT – колата остава основно в розово.

На церемонията присъстваха спортният директор на тима Отмар Шафнауер, техническият директор Андрю Грийн, както и пилотите Серхио Перес и Ланс Строл. Неговият баща Лорънс закупи тима миналата година, след като той изпадна във фалит. Перес ще започне своя 6-и сезон в отбора, който преди носеше името Форс Индия.

Рейсинг Пойнт

Целта на Рейсинг Пойнт ще бъде да се пребори за 4-ото място при конструкторите. Именно това класиране постигна тимът през 2016 и 2017 г. Отборът тази година ще разполага с повече ресурси след закупуването му от Лорънс Строл, с което и амбициите ще бъдат големи.

Перес заяви, че се надява дори на класирания на подиума. А защо не да бъде постигната и първата победа за тима. Според Грий новите правила за аеродинамиката са върнали колите назад като скорост в началото. Затова в екипа са работили много здраво, за да възстановят загубеното.