Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон на върха след сутрешната сесия от 4-ия ден

Албон на върха след сутрешната сесия от 4-ия ден

1932
0
Александър Албон
Александър Албон, снимка: Торо Росо

Александър Албон от екипа на  Торо Росо постигна най-добро време в сутрешната сесия от 4-ия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. Британецът от тайландски произход затвърди силната форма на екипа от Фаенца, след като вчера най-бърз беше съотборникът му Данил Квят.

Днес с най-меките гуми на Пирели C5 Албон записа най-добрия резултат за тестовете досега – 1:17.637 мин., в кратка серия с малко гориво. Със същите гуми втори резултат постигна Даниел Рикиардо с Рено. Най-после истинска бърза обиколка направиха и от Мерцедес. С C4 Хамилтън даде 1:17.977 мин.

Вчера шампионът каза, че в тима му днес ще се концентрират малко повече върху темпото  в една обиколка.

Така и стана, като британецът в края на сесията дори постави най-меките гуми C5. Но той не подобри времето си, тъй като имаше по-голямо количество гориво в колата. Хамилтън трябваше и да излезе за малко от пистата, за да не се удари в бавно движещия се Кубица в 13-и завой.

Полякът направи първа същинска тестове сесия за Уилямс. Екипът от Гроув пропусна първите 2 дни, а вчера Джордж ръсел направи само 23 тура следобед. Днес Кубица навъртя 48 обиколки и логично остана последен. С гумите С3 той бе на близо 4 секунди от постижението на Албон.

Най-впечатляващо обаче беше времето на 4-ия Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари със средните по твърдост гуми C3 записа 1:18.046 мин, което е най-доброто за пилот на Скудерията от началото на тестовете. Той направи и най-много обиколки от всички – 75.

Пети се нареди Джовинаци с Алфа Ромео, следван от Грожан с Хаас и Гасли от Ред Бул. Осми остана Ландо Норис. Пилотът на Макларън причини единственото спиране на сесията. Той изгуби контрол над колата в завой 5 в първия час. След което се озова в чакъла и спря до предпазната стена.