Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер с рекордно постижение в сутрешната сесия на 7-ия ден

Льоклер с рекордно постижение в сутрешната сесия на 7-ия ден

2643
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер записа най-добро време в сутрешната сесия от 7-ия ден на тестовете на пистата Каталуня край Барселона. Пилотът на Ферари записа рекордно време за изпитанията досега, като с най-меките гуми C5 слезе до 1:16.231 мин в квалификационна симулация.

Много силен резултат записа и световният шампион Люис Хамилтън. Пилотът на Мерцедес с много по-твърдите гуми C2 записа 1:18.097 мин – 8-о време за деня. Което означава, че със същото количество гориво с C5 британецът теоретично би свалил 1.9 сек и би записал време от около 1:16.2 мин.

Люис направи и най-много обиколки от всички – 85. Льоклер също имаше много силна обиколка, преди рекордната, с гуми C2 – 1:17.253 мин. Но се смята, че той е бил с по-малко гориво спрямо Хамилтън.

Втори за сесията завърши Александър Албон с Торо Росо, който в квалификационна симулация записа 1:16.882 мин. След него се наредиха Ландо Норис с Макларън, Пиер Гасли с Ред Бул и Нико Хюлкенберг с Рено, всичките с най-меките продукти на Пирели C5.

Последен завърши Кевин Магнусен с Хаас, който обаче бе с гуми C3. Релано най-слабото време беше на Джордж Ръсел с Уилямс. Британецът с C5 даде 1:18.130 мин, което е почти идентично с това на Хамилтън с C2.

От друга страна времената от тази сутрин показват, че отборните са събрани в малки разлики. И изглежда, че тези между най-бързите и най-бавните е само около 2 секунди.