Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Никой нямаше да обръща внимание на връзката ни с Ферари, ако...

Щайнер: Никой нямаше да обръща внимание на връзката ни с Ферари, ако бяхме последни

2518
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка: Хаас

Спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че никой е нямало да обръща внимание на връзката на екипа с Ферари, ако американският тим е бил в дъното на колоната.

В началото на новия сезон тимът на Джийн Хаас е сред основните кандидати за 4-ото място в шампионата, което е най-доброто възможно след водещите 3 тима на Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Според мнозина, включително тима на Рено, силната форма на Хаас се дължи в голяма степен на връзката на екипа с Ферари. Тимът получава задвижваща система, скоростна кутия и задно окачване от Скудерията.

„Не ми пука за това какво говорят другите, каза Щайнер. – Не знам дали хората, които говорят тези неща, знаят какво точно искат да кажат с тях. Те не разбират защо ние вършим толкова добра работа. Те само казват, че копираме Ферари. Ние правим всичко според правилата.

Никой нямаше да ни обръща внимание, ако бяхме в дъното на колоната. Това се очакваше от всички. И ако беше така, всички щяха да са доволни. Но започвайки да се класираме по-напред, приказките към нас станаха по-критични. Но ние свикнахме с това.“