Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Отново сме трети, което е доста показателно за темпото ни

Верстапен: Отново сме трети, което е доста показателно за темпото ни

1433
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши трети в Гран при на Испания и заяви след състезанието, че е щастлив от този резултат.

„Старая се да използвам максимума от всичко. Отново сме трети, което е доста показателно за темпото ни в момента”, заяви Верстапен

„Страхотно е, че взехме чудесни точки. Знаех, че имаме добър шанс да се борим с Ферари и точно това сторихме. Стартът бе доста хаотичен – три коли влязоха в един завой. Аз реших да не се намесвам, а и в крайна сметка заех добра траектория за излизането от втори и влизането към трети завой. Спечелването на третото място в тези криви бе много важно, тъй като от там нататък карах със собственото си темпо.”

„Мерцедес бяха недостижими. Ние обаче вървяхме с постоянна скорост и се радваме, че сме на подиума. Всички са много мотивирани да намалим разликата. Ще опитаме някои неща по време на теста другата седмица, които могат да насочат по-добре работата ни.”

Пиер Гасли тръгна от шеста позиция на грида и бе шести на финала

Той обясни, че в началото на състезанието е вървял добре, но към края загубил сцепление.

„Пързалях се, тъй като и в предното крило бяха попаднали гумени парчета. От втората част на състезанието нататък темпото просто падна. Стараех се да натискам колкото мога, но не бях в състояние да поддържам темпото на Ферари-тата пред мен. При рестарта опитах да изпреваря Шарл [Льоклер], не се получи. Но все пак е добре, че взехме точки”, коментира Гасли.