Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: С твърдите гуми те просто избягаха много

Аривабене: С твърдите гуми те просто избягаха много

56
0

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене сподели тази вечер на пистата край Шанхай, че наистина има известно разочарование след днешното състезание, но всъщност това е по-скоро реалната картина.

„Ясно е, че след Малайзия бяхме много щастливи и очакванията бяха по-големи, но всъщност това е реалното съотношение на силите”, бе откровен италианецът и продължи: „С меките гуми в първите два стинта бяхме много по-близо до Мерцедес, но когато сложихме твърдете, те просто излетяха далеч напред.”

Аривабене бе много обран и в прогнозите си за състезанието в Бахрейн след седмица, както и за шампионата в бъдеще като цяло.

„Аз знам какво правим ние, какво ще правим, каква е нашата програма, но не зная какво правят те (Мерцедес), как ще се развиват и колко по-бързи ще станат”, бе категоричен италианецът.

Той сподели още, че се радва на общия успех със Заубер, чийто коли също взеха точки днес, но все пак с усмивка сподели, че най-важна в крайна сметка е победата, а всички други резултати имат далеч по-малко значение.

Маурицио Аривабене нарече направо глупава идеята на колегата си Кристиан Хорнер да се забрани развитието на болидите в аеродинамичен тунел, като каза, че днес всяка обикновена кола се развива в аеротръба, а Формула 1 е върхът на моторния спорт и не може пилотите да се състезават с коли като тази на Флинтстоун.