Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Показахме, че още сме в битка с Ферари, радва се Маса

Показахме, че още сме в битка с Ферари, радва се Маса

40
0

Фелипе Маса и Валтери Ботас се класираха четвърти и пети на стартовата решетка за Гран при на Китай. И двамата преодоляха Q2 само с по една серия с гуми софт и в тима бяха доволни от демонстрирания добър потенциал.

„Целият екип свърши чудесна работа”, коментира оперативният шеф на отбора Роб Смедли. „Успяхме да извлечем най-доброто от колата и резултатът е удовлетворяващ. Имахме много работа в последната свободна тренировка, но се справихме. В добра позиция сме за състезанието и се надяваме на силен резултат утре.”

Маса бе много щастлив от последната си квалификационна обиколка. Той също каза, че е извлякъл максимума от болида.

„Показахме, че още сме в битка с Ферари”, продължи бразилецът. „Автомобилът се подобрява през целия уикенд. Напаснахме настройките за квалификацията. Утре е денят, който има значение и се надявам на силна надпревара.”

Ботас обясни, че е имал известни проблеми със задната част на болида си по време на финалния квалификационен сегмент.

„Това направи битката малко по-трудна за мен. Знаем, че трябва работим по състезателното си темпо, но би трябвало да сме по-близо в сравнение с първите два старта. Колите пред нас изглеждат силни, така че ще се концентрираме върху износването на гумите”, допълни финландецът.