Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят може да се върне в Ред Бул на мястото на Гасли

Квят може да се върне в Ред Бул на мястото на Гасли

2299
0
Дани Квят
Дани Квят, снимка: Дан Иститийн/Ред Бул Контент Пуул

Дани Квят може да се върне в екипа на Ред Бул като титулярен пилот. Това е последният слух от падока след Гран при на Франция. След поредното неубедително представяне на Пиер Гасли, французинът може скоро да бъде заменен на Квят, който кара силно след завръщането си в Торо Росо тази година.

Гасли е далеч от скоростта на съотборника си Макс Верстапен от началото на сезона. В отминалия кръг на Пол Рикар холандецът финишира 4-и, докато Гасли извън зоната на точките. Благодарение на двете наказания на Даниел Рикиардо той бе класиран 10-и.

По-рано този месец се появиха информации, че Нико Хюлкенберг може да замени Гасли в екипа на „биковете“. Но това изглежда малко вероятно с оглед на факта, че германецът кара за Рено. И отборът едва ли ще го пусне да отиде в бившия им клиентски тим, който в последните години критикуваше много моторите на френския концерн.

След края на състезанието във Франция мениджърът на руския пилот Никола Тод е бил забелязан да разговаря с главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко.

Смята се, че темата е била възможността Квят да заеме мястото на Гасли.

Именно Данил загуби позицията си на титуляр в Ред Бул през 2016 г. за сметка на Макс Верстапен. Той бе пратен в по-малкия отбор Торо Росо. А след края на 2017 г. бе освободен. През миналия сезон Квят бе тестпилот на Ферари, където според думите на Марко се е развил много. И за тази беше нает отново за пилот в Торо Росо.