Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нека останем здраво стъпили на земята, призова Фетел

Нека останем здраво стъпили на земята, призова Фетел

56
0
Кими Райконен,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел и Кими Райконен ще стартират в Гран при на Австралия от четвърта и пета позиция.

Четирикратният световен шампион обаче призова екипа си да остане здраво стъпил на земята въпреки окуражаващото представяне.

„Досега през уикенда всичко вървеше добре, нямахме никакви проблеми с колата. Жалко, че третото място ни се изплъзна – то щеше да ни нареди на първата позиция зад Мерцедес. Но го изпуснахме за малко, а и в крайна сметка състезанието е утре. Третата позиция я изтървахме, защото първата ми обиколка не бе достатъчно бърза. Не съм особено доволен от себе си. Имаше още какво да се извлече от колата като представяне, което щеше да ме класира една позиция напред. По отношение на стратегията вероятно можеше да направим нещо различно, но като цяло резултатът зависи от мен. Първият и вторият са далеч напред, но надпреварата е утре и всичко може да се случи по време на едно състезание. Подиум? Разликата между трети и четвърти на грида е малка, така че според мен подиум е реалистична цел, към която трябва да се стремим.”

Райконен заяви, че е допуснал грешка и загубил около 0,3 сек в трети завой. Още два пропуска в следващите криви направили изоставането му дори по-голямо.

„Знаехме, че не можем да се борим с Мерцедес, поне не и в днешната квалификация, но трето място на стартовата решетка бе възможно”, бе убеден финландецът. „В свободните тренировки видяхме, че дългите ни серии са на ниво и можем да сме уверени, че ще направим добра надпревара. Трябва да потеглим като хората и след това да дадем всичко от себе си, но мисля, че сме в състояние да се борим за силно класиране. Работим чудесно като екип и имаме доста ясна картина на ситуацията. Знаем, че сме бързи, но трябва да постигнем подобрение във всички сектори, а аз лично – да карам по-добре.”