Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдъл: Само с таван на бюджетите ще можем да се борим с...

Зайдъл: Само с таван на бюджетите ще можем да се борим с водещите тимове

829
0
Андреас Зайдъл
Андреас Зайдъл, снимка: Макларън

Спортният директор на Маклaрън Андреас Зайдъл смята, че само с таван на бюджетите екипът му може да се бори с водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Очаква се от 2021 г. да бъде въведено ограничение на харчовете в размер на 175 млн. долара на сезон. И това би трябвало да поизравни силите в шампионата.

В този лимит няма да влизат заплатите на пилотите, на тримата души от ръководния екип с най-високи възнаграждения, разходите за маркетинг, пътувания и настанявания. А също така и $15 млн. от стойността на задвижващите системи за отборите, които ги купуват.

„Факт е, че с оглед на възможностите, които имаме като инфраструктура, бюджет и познания, постигаме по-малко, отколкото би трябвало“, каза Зайдъл. „Не съм фен на това постоянно да си търсим извинения с правилата или разликата в бюджетите.

Но е ясно, че ако искаме в бъдеще да се борим с водещите тимове, трябва да има таван на бюджетите. Надявам се промените в правилата за 2021 г. да бъдат в правилната посока.“

Снощи Макларън обяви официално, че Ландо Норис и Карлос Сайнц остават титулярни пилоти на тима и за 2020 г. Двамата имат сериозен принос за силното представяне на екипа през тази година.