Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен имал един от най-трудните петъчни дни този сезон

Верстапен имал един от най-трудните петъчни дни този сезон

1093
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен обясни, че е имал един от най-трудните петъчни дни този сезон днес на Силвърстоун. Пилотът на Ред Бул остана едва 7-и във втората свободна тренировка, но пък времето му бе постигнато с по-бавните гуми медиум.

Холандецът обясни, че липсата на скорост се е дължала на трудности с баланса. Освен това той не е могъл да свикне с новия асфалт на Силвърстоун. Наскоро трасето бе преасфалтирано, като според пилотите на някои места то е по-неравно сега.

„С новия асфалт трябва да разбереш какви са нивата на сцепление. Като цяло те са добри, обясни Макс. – На някои места е по-неравно, което е разочароващо. Но като цяло имаме повече грип. Беше обаче много ветровито и не ни беше лесно.

Освен това нямахме добър баланс на колата. Обиколката ми във втората тренировка не беше перфектна. Имаме да свършим още работа, но като цяло съм доволен от постигнатото.“

Според Верстапен в Ред Бул са близо до Мерцедес и Ферари. И това е обещаващо за следващите дни от уикенда във Великобритания. По думите му колата има голям потенциал.

Другият пилот на „биковете“ Пиер Гасли беше най-бърз в първата тренировка. Във втората той се нареди пред съотборника си Верстапен и определи деня си като най-добрия петъчен такъв от началото на сезона.