Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Филм на ужасите с елементи на черна комедия, резюмира състезанието Квят

Филм на ужасите с елементи на черна комедия, резюмира състезанието Квят

1179
0
Данил Квят
Данил Квят; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Данил Квят взе неочакван подиум в хаоса, в който се превърна Гран при на Германия. От 14-ти на стартовата решетка пилотът на Торо Росо се опази от проблеми и грешки и пресече финала трети. Ранна смяна на гумите му със софт и малко късмет помогнаха да заеме последното стъпало на почетната стълбичка.

„Невероятно е отново да съм на подиума – и за мен, и за Торо Росо. Състезанието беше истинска лудост, но успях да напасна всичко и стигнах до подиума. Много съм щастлив”, коментира състезателят, допълвайки също така, че снощи е станал татко.

„Надпреварата приличаше на филм на ужасите с елементи на черна комедия”, обобщи Квят

„Беше наистина трудно. В един момент помислих, че всичките ми шансове са изчезнали, но отново се появи възможност. Ситуациите постоянно се сменяха.”

Квят каза също така, че това класиране в топ 3 се различава от предходните му успехи.

„Този път беше различно. Бях готов за битката – повече от всеки друг път. Тази година съм по-зрял, разсъждавам по-внимателно. Днес доказах себе си. Надявам се скоро да превърна в навик подобни представяния. Шампионатът е дълъг и искам само да имам възможност догодина да получа шансове като днешния”, допълни Данил.

Съотборникът му Алекс Албон финишира шести, но бе убеден, че е имал потенциал за по-предно класиране

При едно от рестартиранията на състезанието след прибиране на кола за сигурност той загуби няколко позиции заради опит да изпревари Люис Хамилтън.

„Радвам се за екипа – всяко решение по отношение на стратегията бе правилно, при това и за двете коли. Отборът свърши невероятна работа. Вървяхме в топ 5 със страхотно темпо. Не изоставахме от момчетата в челото. За съжаление при един рестарт се оказах до Люис. Всъщност той бе последният човек, когото очаквах да открия там! Не исках да го изпреварвам, но се получи някак насила и трябваше да опитам. Шестото място е малко разочароващо”, обясни Албон.

За него това бе първо състезание във Формула 1 на мокро. Албон призна, че му е било трудно да отговори на отбора си, когато го попитали кои гуми иска и дали е време за сухи.

„Нямах представа и им казах, че се налага да ми помогнат. И те се справиха фантастично.”