Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще използва свое уплътнение за MGU-K за втория тест на Каталуния

Макларън ще използва свое уплътнение за MGU-K за втория тест на Каталуния

68
0

Макларън ще използва свое уплътнение за MGU-K за последния предсезонен тест, който ще се проведе на пистата Каталуния. Проблем с този компонент на системата по време на проведените през миналата седмица изпитания повлия сериозно на програмата на тима от Уокинг.

Дженсън Бътън два пъти бе спиран от проблем с уплътнението на MGU-K в предишните изпитания. След първата повреда от Хонда изпратиха ревизиран компонент, но в събота отново се появи същият дефект. В неделя Макларън реши да използва по-стара версия на MGU-K, като планът бе сутринта да кара Фернандо Алонсо, а Бътън да го смени за втората част от изпитанията. Испанецът обаче катастрофира преди обяд и екипът бе принуден да приключи по-рано теста. Най-много обиколки за Макларън-Хонда на Каталуния направи именно Алонсо – през втория ден от сесията, но тогава моторът бе с намалена мощност.

Според информация на Аутоспорт подобен проблем с уплътнение са имали и други екипи в началото на тестовете миналата година и за него няма бързо решение.

При това положение Макларън ще разчита на опита си от разработването на KERS (Kinetic Energy Recovery System) и произведено от тима уплътнение ще бъде използвано за утрешния тест. Така екипът от Уокинг ще даде повече време на Хонда да намери решение на проблема.

Бътън ще кара през първия ден на Каталуния. Алонсо пропуска последния предсезонен тест – той бе изписан от болницата днес и се прибра, за да се възстанови след катастрофата си в неделя. На негово място ще кара Кевин Магнусен. Програмата на Макларън за останалите три дни от изпитанията ще бъде допълнително уточнена.