Начало Moto News Стартира първият Мото салон в София 2015

Стартира първият Мото салон в София 2015

30
0

Тържествено бе открит първият Мото салон в София. Той се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в нашата страна (ААП) в зала 4 на Интер Експо Център в столицата. Лентата на откриването прерязаха заедно председателят на ААП г-н Стоян Желев и изявеният ни многократен шампион по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой.

По-рано през деня се състояха и първите пресконференции на част от изложителите на салона. Бяха представени най-новите модели на Honda, Suzuki, Harley-Davidson, MV Agusta и Kymco. Специален гост на щанда на тайванския производител  Kymco бе звездата в сноуборда Сани Жекова, който участва в представянето на новите мотопеди на компанията.

На изложението, което ще продължи до неделя – 22 февруари, са представени общо 55 нови мотоциклета, 30 скутера, 9 велосипеда. Показани са и множество артикули и продукти, свързани с мотоциклетите – облекла, масла, гумите за мотоциклети Dunlop и много други.

Работното време на изложението е всеки ден от 10 до 18:30 ч. Цената на билета е 5 лв. за възрастни, а за деца входът е безплатен. Посетителите участват в голяма лотария с множество награди.

Още днес в първия ден на салона бяха сключени и първите сделки за покупка на нови мотоциклети. Това първо по рода си събитие за столицата, ще даде тласък на интереса към новите мотоциклети, чиито продажби в България годишно са към 2000.