Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трябва да останем реалисти; Фетел: Пързаляхме се във втори сектор

Льоклер: Трябва да останем реалисти; Фетел: Пързаляхме се във втори сектор

2337
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев

Пилотите на Ферари бяха най-бързи и в двете петъчни тренировки преди Гран при на Белгия. Себастиан Фетел оглави класирането в сутрешната сесия, а следобед най-бърз бе съотборникът му Шарл Льоклер. От екипа съобщиха, че са изпълнили предварително планираната си програма и са направили общо 98 обиколки.

„Беше добър първи работен ден след ваканцията”, коментира Льоклер.

„Много харесвам тази писта и е истинско удоволствие да карам на нея. Трябва да останем реалисти въпреки доброто си класиране в тренировките и да очакваме, че съперниците ни ще са много конкурентоспособни утре. В симулациите квалификационното ни темпо бе силно, но имаме какво да подобрим в дългите серии. Надявам се да има възможности за изпреварване в неделя, ако сме бързи на правите. Последните няколко надпревари бяха страхотни, с много битки. Дано и предстоящото състезание е такова.”

Фетел определи деня си като положителен. Той сподели, че е било страхотно да е пак в колата и се чувствал чудесно зад волана.

„Мисля обаче, че има какво да подобрим. Днес е едва петък и нещата стават сериозни чак утре следобед. А денят, който наистина има значение, е неделя”, каза немският пилот.

„Вървяхме добре в една бърза обиколка. Надпреварата обаче не е един тур и трябва да работим по състезателното си темпо, особено във втори сектор. Там днес се пързаляхме твърде много. Ще е важно да оптимизираме поведението на гумите.”