Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес доволен от стратегията, която му осигури 7-ото място

Перес доволен от стратегията, която му осигури 7-ото място

820
0
Серхио Перес пред Макс Верстапен
Серхио Перес пред Макс Верстапен, снимка: Спас Генев

Серхио Перес остана много доволен от стратегията си в Гран при на Италия. Именно благодарение на нея той се класира на 7-о място. Пилотът на Рейсинг Пойнт трябваше да стартира едва от 18-а позиция след повреда в двигателя в квалификацията.

В надпреварата той имаше късмет, като след удара от Верстапен нямаше поражения по колата. След това кара силно и направи единственото си спиране в бокса в период на виртуална кола за сигурност в 28-ата обиколка.

„Беше страхотно наваксване на позиции в един труден уикенд, особено с проблемите ни в квалификацията, каза Перес. – Мисля, че в състезанието обаче всичко проработи при нас благодарение на силната стратегия на тима и доброто време на появата на режима на виртуална кола за сигурност.

Направихме някои добри стъпки напред по отношение на колата. Оптимист съм за следващите състезания, като ще имаме още нови части за Сингапур. Надявам се да продължим да печелим редовно точки до края на годината.“

В края на състезанието Перес трябваше да удържи Верстапен зад себе си. Той успя да го направи, като по думите му последните 15-20 обиколки са били много сложни.

„Беше много трудно, като Макс бе много бърз, обясни мексиканецът. – Той ме настигна изключително бързо, но за късмет не загубих много време с Джовинаци. Когато го изпреварих, след това всичко проработи в наша полза.“