Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес с официално предупреждение за инцидента с Магнусен

Перес с официално предупреждение за инцидента с Магнусен

861
0
Серхио Перес, Кевин Маагнусен
Серхио Перес и Кевин Маагнусен; снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес получи официално предупреждение от стюардите на Гран при на Сингапур за инцидента си с Кевин Магнусен по време на втората свободна тренировка. Двамата едва не се удариха, а пилотът на Хаас опря в стената, докато се подготвяха за бързи обиколки. Стюардите разгледаха ситуацията и постановиха, че „в края на 21-ви завой Перес заема линия на движение, която е малко по-навътре от състезателната траектория. Магнусен с основание предполага, че Перес ще влиза в пита. Когато обаче Магнусен тръгва да изпревари Перес отдясно, пилотът на Рейсинг Пойнт (получаващ инструкции по радиото) започва да ускорява, за да последва Мерцедес-ите пред себе. Така скъсява разстоянието със стената и предизвиква удара на Магнусен в нея – той предприема действие, за да избегне катастрофа с Перес.”

Според стюардите маневрата на мексиканеца е била ненужно бавна и потенциално опасна за другите пилоти

Те му отправиха официално предупреждение, тъй като не смятат, че действията на Перес са били умишлени или крайни.

Серхио бе 13-ти във втората тренировка. Той каза, че има още много работа с тима си. Отборът изпробва множество нови компоненти и трябва да анализира събраните данни за поведението на колите с тях.

Що се отнася до инцидента, то Перес заяви, че вината е на Магнусен

„Не очаквах да тръгне натам, накъдето го стори. По принцип няма правило за такива ситуации, но съществува джентълменско споразумение. Някои се придържат към него, а други не”, каза той.

Датчанинът от своя страна бе на точно противоположното мнение

„Не знам каква е била неговата гледна точка в онзи момент. Не знам дали е излязъл от траекторията случайно, тъй като се е фокусирал върху нещо друго или какво изобщо е станало. Но той се отмести от линията. Аз останах на нея и започнах да подготвям обиколката си, при което ме избута в стената. В подобна ситуация виждаш пролуката и тръгваш. Не се спираш да попиташ: „Сигурен ли си (в действието си)?””, обясни Магнусен.