Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще използва ново предно крило в Япония

Рено ще използва ново предно крило в Япония

1054
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Екипът на Рено ще използва ново предно крило в предстоящата Гран при на Япония. То е част от подобренията по колата, които френският тим ще въведе за състезанието на Сузука.

Тимът от Енстън продължава да се бори за 4-ото място в шампионата при конструкторите с Макларън. Последният обаче има солидна преднина от 33 точки 5 кръга преди края на сезона.

„Ще използваме ново предно крило на Сузука, каза техническият директор на Рено Ник Честър. – Ще имаме и промени по шасито, които външно са трудно доловими. Но с тях очакваме да имаме повече притискане и сцепление.“

Според Нико Хюлкенберг, целта на Рено в Япония трябва да е да спечели много точки.

И така да продължи битката с Макларън. Той смята, че в Сингапур и Русия неговият отбор е пропуснал да спечели доста повече точки.

Другият пилот на Рено Даниел Рикиардо не успя да завършим в топ 10 в последните 2 състезания. Логично той остана много разочарован и според него това не е било заслужено.

„Изглеждахме бързи и трябваше да запишем много повече точки, каза австралиецът. – Всичко, което можем да направим, е да се фокусираме върху състезанието в Япония и да свършим добра работа там. Не се предаваме в битката за 4-ото място.“