Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съперничество между Льоклер и Фетел догодина ще помогне на Мерцедес, смята Прост

Съперничество между Льоклер и Фетел догодина ще помогне на Мерцедес, смята Прост

2784
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Едно евентуално съперничество между Шарл Льоклер и Себастиан Фетел във Ферари през 2020 г. ще помогне на екипа на Мерцедес. Това смята 4-кратният шампион във Формула 1 Ален Прост.

Двамата са съотборници в Скудерията и на няколко пъти тази година се бореха за победите в състезанията. Така бе в Сингапур и Русия, като възникнаха и проблеми заради налагането и неизпълнението на отборни заповеди.

Според Прост догодина Ферари може да има достатъчно добра кола да се бори за титлата. И ако има вътрешно съперничество между Шарл и Себастиан, то ще бъде в полза на Мерцедес.

„Ситуацията е сложна за ръководене, каза Прост пред RMC. – Със своя опит Фетел беше считан за пилот номер 1 в отбора. Мисля, че във Ферари ще са много силни следващата година и ще трябва да се справят с битката между него и Шарл. И ако колата е достатъчно добра, и двамата ще се борят за титлата. И това може да я даде на Мерцедес.“

Според Прост, Льоклер вече е голяма звезда и е много зрял. По думите на Професора той се адаптира много бързо към статута на пилот №1 в тима, който вече почти има. А във Ферари от много отдавна не са вземали млад пилот и на практика за първи път изпадат в подобна ситуация.