Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн: Кой знае, може би стъпката назад за Магнусен, е шанс за...

Вандоорн: Кой знае, може би стъпката назад за Магнусен, е шанс за мен

47
0

Щофел Вандоорн се надява шансовете му да напредне към титулярно място в Макларън да са се увеличили. Белгийският пилот не се притеснява от случилото се с Кевин Магнусен, който загуби кокпита си и този сезон ще е трети пилот на тима от Уокинг.

Вандоорн е част от програмата на Макларън за млади таланти. Той бе смятан за сериозен кандидат за титулярна позиция в тима, но понижението на Магнусен бе крачка назад и за двамата състезатели. Кевин получи ролята на трети пилот, а Вандоорн ще кара отново в екипа на АРТ Гран при в GP2 през 2015 г. Белгиецът стана вицешампион в сериите миналия сезон с 4 победи и 229 точки.

– Уверен съм, защото това ще е втората ми година с един фантастичен отбор, който познавам добре – коментира Щофел. – Правилата почти няма да се променят, а вече имам опит на пистите, познавам състезанията, работата, управлението на гумите. Целта е ясно: искаме да спечелим титлата.

22-годишният Вандоорн е убеден, че последното развитие на събитията в Макларън не променя нищо за него на настоящия етап от развитието на кариерата му.

– Няма смисъл да си блъскам главата за неща, които не са се случили. Сега искам само титлата в GP2. Желанието ми е да се съсредоточа единствено върху това, което мога да свърша, а то е GP2. Всичко останало е в ръцете на Макларън и мениджмънта ми. Надявам се, ако спечеля титлата, кариерата ми да напредне догодина – обясни той пред белгийския вестник Л’Авнир. – Станалото с Магнусен не променя почти нищо. Смятам, че ще изкарам в симулатора толкова време, колкото и миналия сезон, така че ще продължа да работя активно (с Макларън). И кой знае, може би стъпката назад за Магнусен, е шанс за мен, защото всички знаят, че когато караш само един сезон, а след това изчезнеш от погледа на хората, е много трудно да се върнеш. И ситуацията ще е съвсем различна, ако взема титлата в GP2.

Вандоорн повтори, че се чувства уверен, но Формула 1 е много сложен спорт и дори спечелването на по-малкия шампионат вече не гарантира нищо.