Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Труден ден за Ферари на Яс Марина

Труден ден за Ферари на Яс Марина

2430
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Въпреки че постигнаха трети и четвърти резултат в днешната втора тренировка в Абу Даби, пилотите на Ферари не звучаха особено оптимистично тази вечер в краткия си брифинг на пистата Яс Марина.

„Първата тренировка бе може би най-трудната изобщо този сезон, най-трудната откакто съм във Формула 1“, описа нещата Шарл Льоклер. Той и Фетел бяха на над 1 сек изоставане от Валтери Ботас в първата 90 минутна сесия.

„Нямахме никакво сцепление, нищо не се получаваше“, добави пилотът от Монако. – След това направихме доста промени за втората сесия и нещата се подобриха. Наваксахме изоставане, но ни липсва още притискане. Все пак това бе добра новина. Времената в нея са по-важни, защото условията са като на състезанието и квалификацията.

В първите два сектора изглеждаме добре, но губим много в третия и трябва да подобрим нещата. В дългите серии бяхме малко по-добре, но в Мерцедес трудно ще бъдат победени, а и в Ред Бул ще са по-силни утре.“

Себастиан Фетел от своя страна трябваше отново да отговаря на въпроси за събитията в Бразилия, защото се срещна днес за първи път с медиите. За тренировките коментира, че донякъде очаквано в бавните и средните като скорост завои Ферари губи време спрямо съперниците.

„Третият сектор е много труден за нас. Гумите прегряват и колата става трудна за каране, обясни германецът. „Но ще дадем всичко от себе си за добър уикенд и подобряване още на настройките.

Себ обясни още, че изобщо не е очаквал да се завърти на 19-ти завой в първата сесия. И за късмет единственото, което сериозно се е повредило, е било джантата на едното колело. Така той поне не е създал много работа на екипа.