Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феновете избраха любимото си състезание за сезона

Феновете избраха любимото си състезание за сезона

2697
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен преминава покрай катастрофиралия Шарл Льоклер по време на Гран при на Германия; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Феновете на Формула 1 избраха любимото си за сезона състезание от 2019 г. Над 13 000 почитатели дадоха своя вот, като първото място спечели хаотичната и драматична Гран при на Германия на Хокенхайм.

Състезанието бе спечелено от Макс Верстапен с Ред Бул, който се възползва от грешките на Люис Хамилтън и Валтери Ботас, който се завъртяха на първия завой на влажното на места трасе. Финландецът отпадна, докато Люис бе класиран 9-и след дисквалификацията на пилотите на Алфа Ромео.

На второ място почитателите на спорта наредиха Гран при на Бразилия. Там също победи Макс, който трябваше да се бори здраво с Хамилтън. Наложи се пилотът на Ред Бул да го изпреварва 2 пъти. В края пилотите на Ферари се сблъскаха и отпаднаха. Люис пък бе наказан за инцидент с Алекс Албон.

В класацията на феновете следват Гран при на Австрия и Гран при на Италия, който получиха равен брой гласове.

В първия случай отново триумфира Верстапен след люта битка с Шарл Льоклер в самия край. Пилотът от Монако пък грабна победата на Монца, след като удържа на натиска първо на Хамилтън и след това на Ботас.