Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не исках да създавам проблем с Фетел на първия завой, заяви Кими

Не исках да създавам проблем с Фетел на първия завой, заяви Кими

75
0

Кими Райконен призна, че не е искал да създава проблем на себе си и на Себастиан Фетел в първия завой след старта на Гран при на Унгария и затова не го е атакувал по-агресивно. Финландецът използва въздушната струя от германеца и подходи от външната страна, но Фетел бе заел вътрешната линия и двамата запазиха позициите си.

След това, тъй като кормилото на германеца започна да криви наляво, Фетел намали темпото и започна да избягва качването на бордюрите. Райконен зад него го застигна плътно, но не опита атака, а караше внимателно и завърши втори пред Ботас и Хамилтън.

„Имах великолепна подкрепа от феновете днес, но не можах да им подаря победа, заяви Райконен. – Имах страхотна кола. Направих добър старт, който беше много близък до този на Себастиан, но имах въздушната му струя. Не исках обаче да предизвиквам проблеми с него. След това го следвах във всичките 70 обиколки.

Това не беше идеално. Очевидно исках да спечеля, но този резултат е страхотен за тима. Тук не е лесно да се изпреварва. Пилотът пред теб трябва да направи много голяма грешка или да има проблем. А когато става въпрос за твоя съотборник, ти по принцип си по-внимателен.”