Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не се чувствам като пето колело в Ред Бул

Фетел: Не се чувствам като пето колело в Ред Бул

35
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел не се чувства изолиран от екипа си Ред Бул, след като още по време на уикенда за Гран при на Япония бе обявено, че си тръгва от отбора в края на сезона.

Бъдещето на четирикратния световен шампион не е обявено официално, но се приема, че той ще се присъедини към Ферари. Фактът, че напуска, означава, че той не участва в работата в по болида на Ред Бул за 2015 г.

– Смятам, че съм бил достатъчно дълго време с отбора, за да знам какво се случва. Не ме избутват навън. След пет години все познаваш някого. Има взаимно доверие. Всичко, което се случва във връзка със следващия сезон, не се обсъжда с мен – това е нормално. Но на писта тестваме неща, които съм сигурен, че ще се използват догодина. По принцип е най-добре за такива изпитания да се използват и двата автомобила. Естествено, че ако е нещо секретно, няма да знам – така е, откакто съобщих, че си тръгвам. Но както отбелязах, не ме изтикват настрани и не се чувствам като пето колело или нещо подобно – обясни Фетел.

Междувременно Даниел Рикиардо сподели, че превръщането му в централна фигура по отношение развитието на проекта за 2015 г. е истинско удоволствие за него. Австралиецът вече отговаря за доста повече задачи, като това ще продължи и догодина, като се има предвид ограниченият опит на бъдещия му съекипник Данил Квят.

– На моменти се държа така, сякаш вниманието ми допада. Малко съм смотан! – коментира Рикиардо. – Като цяло е готино. Чувствам, че познавам екипа достатъчно добре, за да водим нужните разговори. Хубаво е, че мога да давам приноса си. Но, естествено, ако не съм наясно с нещо, си затварям устата, вместо да насочвам работата на сляпо. Но усещам, че успях да помогна за някои неща. За щастие правилата за догодина няма да се променят кой знае колко, така че всичко научено този сезон ще може да се приложи през следващия. Себ също даваше обратна информация, която може да се използва по-нататък в развитието. Вече говорихме какво можем да опитаме да подобрим догодина, всъщност това е една от постоянните ни дискусии. Надявам се Дани да се присъедини още след финала в Абу Даби. Колкото по-скоро дойде, толкова по-бързо ще започне да помага – допълни австралиецът.