Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не се съмнявал и за момент, че може да спечели

Хамилтън не се съмнявал и за момент, че може да спечели

31
0

Люис Хамилтън не се съмнявал нито за момент в това, че може да спечели Гран при на САЩ, заяви самият той, след като спечели десетата си победа за сезона.

Британецът стартира от втора позиция в надпреварата на пистата COTA до Остин, но изпревари съотборника си Нико Розберг в 24-ата обиколка. След това той не позволи да бъде застрашен и триуфмира на финала.

– Вършех си работата, опитвайки се да разбера какви са възможностите ми, различните сценарии, как да подходя. И наистина вярвах, че мога да спечеля. Състезанието бе точно като през 2012 г., тъй като настигах Нико точно там, където доближавах Себастиан [Фетел] тогава. В нито един момент от надпреварата не почувствах, че мога да го изтърва. След като го задминах, се постарах да се грижа за гумите. Невероятно е да направиш такава надпревара. На това трасе можеш да следваш съперника, но изпреварванията не са лесни, така че се постарах да стоя колкото се може по-близо, да го доближа максимално. В 12-ти завой бях доста зад него, но изпитвах истинска увереност. В такъв момент трябва да решиш колко риск искаш да поемеш. Нико обаче всъщност не се защити там, така че го хванах почти без да подозира – обясни Люис.

Успехът на COTA бе пети пореден за него и общо десети за сезона:

– В невероятна серия сме, но всъщност целият ни сезон е невероятен. Нико бе страшно бърз в квалификацията, но никога не знаеш какво ще стане в състезанието. Аз изглеждах по-добре във втория стинт и след като веднъж изпреварих съотборника си, оставаше само да контролирам състезанието. Днес бях решен да спечеля и съм горд, че го постигнах.

Розберг опита да се противопостави, но в началото не избяга напред, а след като загуби лидерството, не се доближи достатъчно до съотборника си.

– Просто е – не намерих добър ритъм в началото. Отне ми известно време. Преди изпреварването знаех, че има шанс той да опита (да ме задмине). Опитах да се защитя, но Люис свърши чудесна работа и това беше. След пет до десет обиколки започнах да се чувствам добре, но за съжаление тогава вече беше твърде късно. Накрая усещането бе по-добро, по-комфортно. Не се отказах в нито един момент. Бях напълно решен да притискам Люис през цялото време и се постарах да го доближа, но просто не бе възможно (да го изпреваря). Подходът ми остава същият: пълно отдаване на задачата, пълна атака, старая се да съм на полпозишън, след това да спечеля на Интерлагос и това е. Има още много точки за печелене, много неща могат да се случат, както винаги – коментира Нико.