Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост смята Ред Бул за скрит фаворит

Прост смята Ред Бул за скрит фаворит

1156
0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост заяви, че прогнозите за нова доминация на Мерцедес и през 2020 г. му изглеждат малко прибързани. Според французина резултатите от зимните тестове през февруари не бива да се взимат като сигурна база за предположения. Всъщност той видял доста индикации, че Ред Бул ще са много по-силни през тази година, когато и да започне новият сезон. Фактът, че това ще се случи най-вероятно на тяхната домашна писта ще им „даде допълнителна енергия и самочувствие, което е важно при прекъсването за толкова дълго време и работата при съвсем нови условия”.

„Всъщност никой още не знае кой от трите топ отбора ще е наистина най-силен”, заяви Прост в поредния подкаст. „В действителност наблюдавахме доста странни неща в Барселона и според мен шампионатът ще бъде доста отворен. Може би ще има изненади още в Австрия. Аз лично мисля, че Ред Бул ще са доста по-силни, отколкото мнозина очакват.”

Според Прост шансът на Рено (в чийто тим той има специална роля на съветник) е далеч по-малък

Но със сигурност се надява, че отборът ще е в състояние да се бори за места зад топ 3 отборите. Рено демонстрира много по-добра скорост в Барселона и в екипа се надяват, че с новите решения ще успеят да задържат в екипа и Даниел Рикиардо. Специален материал по темата може да намерите в новия брой на ClubS1 (237).

Ален Прост отново потвърди намерението на тима на Рено да подаде протест срещу болида на Рейсинг Пойнт и споразумението на ФИА с Ферари въпреки всички политически компромиси от последните седмици. Шефът на отбора Сирил Абитебул сподели, че недоволните от тайната договорка искат да разберат какво е станало. Френската компания също произвежда задвижващи системи за Формула 1 и Абитебул искал да е уверен, че при тях няма повод за съмнения.