Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Занарди преместен в специализиран рехабилитационен център

Занарди преместен в специализиран рехабилитационен център

743
0
Алесандро Занарди, Алекс Занарди
Алесандро Занарди; снимка: BMW Моторспорт

Алекс Занарди е преместен в специализиран рехабилитационен център, след като бе изведен от медицинската кома. Бившият пилот от F1 претърпя много сериозен инцидент, вследствие на който е с тежки контузии на главата и лицето. Той претърпя няколко операции в болницата в Сиена, където бе откаран. Лекарите го поставиха в медицинска кома, докато състоянието му се стабилизира достатъчно. Преди няколко дни бе решено седативите постепенно да бъдат намалени.

Редуцирането на успокояващите стана възможно благодарение на добрите кардио-респираторни показатели, както и общата стабилност в състоянието на Занарди. След това е преценено, че положението е достатъчно балансирано, за да бъде откаран в специализиран център за възстановяване и рехабилитация.

„Нашите лекари остават на разположение на този невероятен човек и неговото семейство за следващите фази на клинично, диагностично и терапевтично развитие“, заяви генералният мениджър на болницата Валтере Джованини.

„Занарди бе в нашето болнично заведение в продължение на повече от месец. Бяха му направени три деликатни операции и той показа стабилни показатели, които позволиха намаляването на седативите.“

Все още няма информация относно тежестта на контузиите на 53-годишния Занарди. Не е правена и прогноза за възстановяването му.