Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Занарди претърпя втора операция

Занарди претърпя втора операция

881
0
Алекс Занарди, Алесандро Занарди
снимка: BMW Моторспорт

Алекс Занарди е претърпял втора операция, съобщиха от болницата в Сиена, където е хоспитализиран бившият пилот от Формула 1 и КАРТ. Италианецът пострада тежко на 19 юни при катастрофа по време на състезание с паравелосипеди, за което се смята, че не е било разрешено.

От болницата оповестиха, че хирургическата интервенция е продължила два часа и половина. Състоянието на Занарди остава стабилно „от кардио-респираторна и метаболитна гледна точка, сериозно откъм неврологичната страна“

53-годишният италианец бе поставен в изкуствена кома след първата операция, направена малко след инцидента. Лекарите оповестиха, че ще изчакат известно време преди да правят изводи за състоянието му. Наскоро бе съобщено, че няма да се правят повече изявления, докато няма сериозна причина, каквато бе втората хирургична интервенция.

Занарди претърпя изключително тежка катастрофа през септември 2001 г. на пистата Лаузиринг по време на надпревара от сериите КАРТ. При нея той загуби и двата си крака, сърцето му спира седем пъти, а в тялото му остава около литър кръв. Лекарите го спасиха и Занарди не просто се върна към живота, а започна и отново да се състезава. Има няколко златни олимпийски медала от параколоездене от игрите в Лондон през 2012 и в Рио де Жанейро през 2016 г. Освен това кара в различни автомобилни надпревари със специално пригодени за него автомобили.