Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите предупредени да спазват ограниченията на Копс и Стоу

Пилотите предупредени да спазват ограниченията на Копс и Стоу

683
0
Гран при на Великобритания, Силвърстоун
снимка: Пирели

Пилотите от Формула 1 бяха предупредени да спазват ограниченията в девети и 15-ти завои на пистата Силвърстоун – Копс и Стоу. На английското трасе ще се проведат следващите две надпревари от сезон 2020, първата от които е Гран при на Великобритания. Рейс директорът на ФИА Майкъл Маси е особено взискателен от началото на състезанията за тази година и указанията за лимити на трасетата се спазват по-строго.

Маси посочи Копс и Стоу като местата, където пилотите трябва да се съобразяват с посочените ограничения или рискуват времената им да бъдат анулирани.

„Време за обиколка, постигнато в която и да е тренировъчна сесия или състезанието с пресичане и сечене на черно-белите бордюри на излизане от завои 9 и 15, ще бъде анулирано от стюардите“, гласи инструкцията.

„Всеки път, когато автомобил пресечи черно-белите бордюри на излизане от кривите, отборите ще бъдат информирани чрез официалната система за съобщения. При трето нарушение на пилот ще се показва черно-бял флаг. Всяко следващо нарушение ще бъде докладвано на стюардите. За да се избегне всякакво съмнение това означава общо три случая, а не по три за всеки завой.“

Маси и стюардите допускат излизане от ограниченията само при извънредни обстоятелства. Всеки случай ще бъде разглеждан по отделно.