Гран при на Великобритания – коментари преди старта

1623
0
Гран при на Великобритания е четвъртият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г. Надпреварата ще се състои на пистата Силвърстоун, която бе обявена за най-посещаваемата писта от сезон 2019.

Гумите, които Пирели ще предостави на отборите от Формула 1 ще са C1, C2 и C3. Или още познати като хард, медиум и софт. Този избор позволява възможен момент на изненада през втория състезателен уикенд на Силвърстоун, когато може би стратегиите дотогава ще бъдат преосмислени. За второто състезание във Великобритания остават C2, C3 и C4 съответно като хард, медиум и софт.

Очаква се това да е първото състезание от сезон 2020 във Формула 1, в което ще има наистина стратегически тънкости относно избора на гуми. Нивото им на износване ще изиграе ключова роля за развоя на надпреварата. Затова и Силвърстоун е първата писта, позволяваща на отборите да разполагат с комплект от гуми C1. Тя предлага истински тест за настройките и баланса на колата.
Силвърстоун
Гран при на Великобритания; Снимка: Пирели
„Това е писта, която ще е домакин на две поредни състезания  във Формула 1. Тя е и много добре позната на пилотите и отборите“, каза спортният шеф на Пирели Марио Изола.
„Най-бързата стратегия ще бъде тази, която бе и миналата година, а именно – с едно или две спирания в бокса. За второто състезание се очаква да има по две спирания от всеки отбор. Разбира се, това зависи и от стратегията на пилота. Предизвикателството ще е в това да се извлече информация за гуми C4. За C2 и C3 ще има достатъчно информация още след първия състезателен уикенд„, допълни още той.