Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън начело в последната свободна тренировка за Гран при на Белгия, Ферари...

Хамилтън начело в последната свободна тренировка за Гран при на Белгия, Ферари в дъното на таблицата

1780
0
Люис Хамилтън, Спа
Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън бе най-бърз в последната свободна тренировка за Гран при на Белгия. Пилотът на Мерцедес записа време от 1:43.255. Втори остана Eстебан Окон с Рено на 0.230, а третото място бе за Ландо Норис с Макларън, на 0.386 от времето на Хамилтън.

 

Температурата на въздуха по време на сесията бе  14 градуса, а тази на пистата- 16. Над пистата се извисяваха тъмни облаци и влажността бе висока- 77 %.

Първите пилоти, които излязоха на пистата бяха Кевин Магнусен, Ландо Норис и Ромен Грожан. Малко след тях бяха Карлос Сайнц и състезателите на Алфа Таури.

Пилотите на Хаас бяха първите, които направиха бързи обиколки на трасето със средно твърди гуми. Първата най-бърза обиколка бе на Кевин Магнусен.

20 минути след началото на тренировката на някои места от пистата паднаха капки дъжд.

Времето на Магнусен бе подобрено от Алекс Албон, но малко след това Люис Хамилтън записа най-бързия тур , но бе изместен от своя съотборник Валтери Ботас. И двамата пилоти на Мерцедес записаха обиколките си с гуми софт. Макс Верстапен успя да се вклини между тях и да заеме втората позиция.

В същото време пилотите на Рено и Ферари записваха своите времена с гуми медиум.

Половин час след началото на последната тренировка лидер продължи да бъде Ботас, следван от Верстапен и Хамилтън.

Себастиан Фетел допусна грешка в завой Лес Комбс, а четирикратният победител на това трасе Кими Райконен все още не беше записал обиколка.

10 минути преди края на сесията всички пилоти с изключение на Магнусен сложиха най-меките гуми и излязоха на пистата за финални бързи обиколки. До края на сесията малко пилоти успяха да подобрят времената си, като Люис Хамилтън успя да излезе начело в края на тренировката.