Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш официално се раздели с Макларън

Уитмарш официално се раздели с Макларън

83
0
Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш официално напусна Макларън – близо осем месеца, след като тихомълком изчезна от Уокинг след връщането на Рон Денис начело на Макларън Груп.

Денис зае настоящата си позиция в средата на януари тази година. Тогава той заяви, че е получил мандат от останалите акционери да напише нова глава в историята на компанията.

В края на януари бе обявено и назначаването на Ерик Булие на поста рейсинг директор на екипа във Формула 1. Уитмарш просто изчезна, като за него не бе споменато нищо в който и да е момент от промените. Денис обяви, че Макларън F1 ще има и главен изпълнителен директор, но досега няма назначен на този пост.

От тогава досега Уитмарш и Макларън преговаряха какво споразумение да сключат, като договорът му не бе прекратен. Англичанинът бе служител на компанията от Уокинг в продължение на 24 години. В края на април се говореше, че Уитмарш вероятно ще получи около 10 милиона долара компенсация. Годишната му заплата последно възлизаше на малко над $4 млн.

В крайна сметка двете страни са стигнали до споразумение и отношенията им са прекратени и формално. От Макларън отказаха да навлизат в подробности.

– Макларън и Мартин Уитмарш се договориха да се разделят по взаимно съгласие – гласи коментарът на говорител на тима пред Аутоспорт.