Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс могат да са втори при конструкторите този сезон, убеден е Смедли

Уилямс могат да са втори при конструкторите този сезон, убеден е Смедли

36
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

Шефът на отдела за представяне в Уилямс Роб Смедли е убеден, че отборът може да се класира втори при конструкторите във Формула 1 този сезон.

В момента тимът от Гроув е четвърти в класирането при екипите, като разликата спрямо третия – Ферари – е само 7 точки. От вторите в подреждането Ред Бул Уилямс изостава с 84 точки. Като се има предвид впечатляващата форма от последните надпревари (с изключение на Унгария), то Смедли е убеден, че екипът му може да навакса разликата.

С ограничени ресурси или при лимитирано време за развитие, както е според правилата, трябва да се взимат определени решения как да се процедира с автомобила и какво да се влага в проекта за следващата година. Понастоящем натискаме за развитието на сегашния си болид, тъй като все още искаме да станем втори в шампионата. Смятам, че това е постижимо. Програмата ни е малко състезание за състезание, но все пак имаме някакъв план. Той ще се променя в зависимост от представянето ни в шампионата – коментира Смедли.

Той допълни, че Уилямс трябва да използват максимално възможностите си в следващите два старта – на Спа-Франкоршамп и Монца:

Ако погледнете резултатите ни от последните пет надпревари, смятам, че ситуацията в Унгария бе аномалия – по отношение на представянето. Сега ни предстоят две надпревари, в които трябва да извлечем максимума от характеристиките на трасетата. Мисля, че тези писти ще ни паснат и че ще сме в добра позиция.