Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ландо Норис доволен от квалификацията на Яс Марина

Ландо Норис доволен от квалификацията на Яс Марина

951
0
Норис Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън
Пилотът на Макларън Ландо Норис заяви, че е много щастлив след резултата си в квалификацията за Гран при на Абу Даби. Британецът завърши на четвърта позиция, като пред него бяха състезателите на Мерцедес и Макс Верстапен.

„В момента съм много щастлив от свършената работа в третата тренировка и квалификацията. Определено направихме голяма крачка напред. Не очаквах да сме толкова напред в класирането. Целия екип се трудни неуморно за да стигнем дотук и искам да им благодаря за добре свършената работа. Утре ще потегля с най-меките гуми и очаквам състезанието да бъде много напрегнато. Темпото ни е много добро и се надявам на добри точки във финалната надпревара за сезона“, заяви Норис.

Съотборникът на Норис в британския тим Карлос Сайнц също намери място в топ 10 и завърши на шеста позиция.

„Много добър ден за отбора, защото успяхме да класираме и двете коли в челната шестица. Имах проблеми с меките гуми и не успях да направя перфектна обиколка в Q3. Исках да постигна възможно най-добрия резултат в последната си квалификация с кола на Макларън. Надявам се да завърша престоя си в отбора с добро класиране в неделя“, заяви Сайнц.