Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул няма повече да разчита на Данил Квят

Ред Бул няма повече да разчита на Данил Квят

3152
0
Данил Квят
Данил Квят, снимка Ред Бул Контент Пуул
Ръководителят на програмата за млади пилоти на Ред Бул д-р Хелмут Марко заяви, че австрийският тим няма да разчита на Данил Квят. Според него руснакът е получил достатъчно шансове през годините и вече е свободен да продължи кариерата си другаде.

Квят направи своето завръщане във втория отбор на Ред Бул през 2019 и бе съотборник на Алекс Албон и Пиер Гасли. Но след края на сезон 2020 той загуби своето място в Алфа Таури за сметка на Юки Цунода. Във връзка с това Марко обясни, че Данил е затворена страница за тима от Милтън Кийс.

„Квят вече не е част от нашия екип. В последните няколко състезания той показа добра скорост  но това не бе достатъчно за да запази пилотското си място. Като цяло през цялата година той изоставаше твърде много от своя по-неопитен съотборник“, каза д-р Марко.

Самият пилот призна, че в първите няколко напдревари е имал много проблеми с колата. С напредване на сезона е успял да подобри представянето си, като най-добрият му резултат бе четвърто място в Гран при на Емилия Романя.

„За съжаление не стартирах сезона по най-добрия начин. Разбира се, не се оправдавам с представянето на болида, защото Гасли бе наистина много бърз. След всяко отпадане в Q2 бях много разочарован, защото знаех, че не съм дал всичко от себе си“, заяви Квят.

Също така Данил сподели, че не е ядосан след като отново бе уволнен от Ред Бул и смята, че това няма да повлияе на неговата мотивация.

„Може би преди няколко години това би повлияло много повече на представянето и мотивацията ми. Но вече натрупах достатъчно опит и това не приемат толкова тежко поредната раздяла с отбора“, обобщи Данил Квят.