Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас може да стане изключителен пилот, смята Смедли

Ботас може да стане изключителен пилот, смята Смедли

32
0
Валтери Ботас,Роб Смедли

Валтери Ботас има потенциал да стане изключителен пилот, смята шефът на отдела за представяне на Уилямс Роб Смедли.

Финландският състезател направи много силни състезания в Австрия и Великобритания, където записа два подиума. На Ред Бул Ринг той изтърва полпозишъна в последния момент от квалификацията, но след това се качи за първи път в кариерата си на почетната стълбичка. На Силвърстоун отиде стъпало нагоре – стана втори – и се засмя след това, че му остава само още едно за изкачване.

Според мен той е много, много добър пилот. Великолепен. Уменията му са феноменални и е супербърз. Хубавото е, че е млад и здраво стъпил на земята. Не е разглезен по абсолютно никакъв начин, което е страхотно. Нито един от двамата ни пилоти не е такъв и е лесно да се работи с тях – обясни Смедли. – Валтери приема съвети с готовност. Не само за основни неща, но и за уменията си, за това как комуникира с нас. Смятам, че на Силвърстоун постигнахме изключително ниво на общуване. Това е необходимо – истинско сработване между пилота и хората на питуола. Мнението ми за него става все по-високо седмица след седмица. Мисля, че е много добър пилот и може да стане изключителен. Късмет е за нас, че го имаме.

Смедли каза още, че е сериозно впечатлен от представянето на Ботас на Силвърстоун. Той заяви, че комбинацията от подхода на пилота и работата с екипа за използване на ERS-а е довела до извличане на максимума от колата:

Обсъждаме подробно тези неща, при това в големи подробности още преди състезанието. Правим го, за да сме абсолютно сигурни какво ще сторим в дадена ситуация. И този път постъпихме така и това ни помогна. Според мен Валтери свърши всичко съвършено правилно, защото когато получаваше много инструкции и му се задаваха куп въпроси, той остана спокоен. Работата му бе страхотна.