Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Ще е интересно да видим дали ще имаме същото темпо като...

Маса: Ще е интересно да видим дали ще имаме същото темпо като в Австрия

42
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса заяви, че ще е особено интересно дали този уикенд отборът на Уилямс ще продължи да има същото темпо като демонстрираното в Австрия.

На пистата Ред Бул Ринг бразилският пилот спечели полпозишъна – за първи път състезател, различен от тези на Мерцедес, зае челната позиция на грида. До него на първа редица бе съотборникът му Валтери Ботас, който завърши трети надпреварата, докато Фелипе стана четвърти.

Силвърстоун е много специално състезание – не само заради това че е домашен старт за тима, но и тъй като ще отбележа там своята Гран при №200. Самото трасе е много бързо, нужно е добро аеропритискане. Харесвам Маготс-Бекетс, като там е особено важно да преминеш както трябва. Ще е интересно да видим дали ще имаме същото темпо като в Австрия, но главната цел ще е да вземем точки – добави Маса.

Ботас също заяви, че няма търпение за надпреварата на английската писта, както и че се надява на добър резултат там.

Силвърстоун е много интересна писта. Тя е истинско предизвикателство за инженери и пилоти. Трябва да настроим колите за високоскоростни завои като Аби, Копс и комплекса Маготс-Бекетс, но реглажите се различават от тези за други високоскоростни конфигурации. Това трасе би трябвало да пасне на болидите ни с оглед кои са тазгодишните им силни страни. В зависимост от температурите задните гуми може да се късат. Този уикенд обаче на разположение ще са твърди смеси, с които има вероятност от проблеми със загряването. Атмосферните условия играят голяма роля в развитието на събитията на Силвърстоун, могат да се променят сесия за сесия. Самата писта е класическа и позволява на феновете добър изглед, а това пък допринася за невероятната атмосфера – каза от своя страна шефът на отдела за представяне Роб Смедли.