Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин официално обяви Хюлкенберг за свой резервен пилот

Астън Мартин официално обяви Хюлкенберг за свой резервен пилот

1502
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Астън Мартин

Екипът на Астън Мартин обяви официално привличането на Нико Хюлкенберг за свой резервен и развоен пилот за сезон 2021. През 2020 г. немският състезател замести пилотите на Рейсинг Пойнт Серхио Перес и Ланс Строл в три състезателни уикенда. Той познава перфектно отбора, за който се състезаваше от 2012 до 2016 г. Има зад гърба си 176 F1 старта.

„Първо да отбележа, че е прекрасно да подпишем това споразумение толкова рано! През миналата година далеч нямах толкова време за подготовка преди да скоча в колата!“, отбеляза Хюлкенберг.

„Наистина съм доволен, че отново ще работя с тима. Надявам се Себастиан [Фетел] и Ланс [Строл] да изкарат безпроблемен сезон. Но отборът знае, че може да разчита на мен да свърша отлична работа. Подготвен съм за предизвикателството. Интересно ще е и да помагам за развитието на екипа през сезона“, допълни немският пилот, който освен това ще е експерт в екипа на австрийската телевизия Сервус през сезона.

Шефът на Астън Мартин в F1 Отмар Шафнауер отбеляза, че за отбора е удоволствие да приветства отново Нико.

„В тези трудни времена е особено важно да имаш способен и опитен резервен пилот. През миналата година Нико доказа, че е в състояние да скочи в колата и да се справи великолепно със съвсем кратко предизвестие. Сега ще има възможност за допълнителна подготовка и интеграция. Знаем, че можем да разчитаме на него да свърши отлична работа“, добави Шафнауер.