Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл: Макларън ще води сериозна битка с Астън Мартин, Алпин, Ферари, Алфа...

Зайдл: Макларън ще води сериозна битка с Астън Мартин, Алпин, Ферари, Алфа Таури

2838
0
Даниел Рикиардо, Макларън
снимка: Макларън

Макларън ще води битка с Астън Мартин, Алпин, Ферари и вероятно Алфа Таури, заяви шефът на отбора във Формула 1 Андреас Зайдл. Седмицата след предсезонния тест на Гран при отборите бе изпълнена с анализи и предположения за разпределението на силите преди първия старт от сезон 2021. Тренировките на Макларън преминаха гладко за радост на екипа и новото му попълнение Даниел Рикиардо. В Уокинг обаче не очакват чудеса в реалните надпревари.

Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Макларън

„Според мен ще наблюдаваме сериозна битка между нас, Астън Мартин, Алпин, Ферари със сигурност ще е в борбата. Алфа Таури също изглежда добре. Все пак трябва да изчакаме първия състезателен уикенд. Мисля, че всички са много близо един до друг като темпо. Ние ще сме някъде в тази група“, обясни шефът на Макларън

„За нас беше страхотно да завършим трети миналата година. Но не сме забравили последната надпревара, в която лесно можехме да сме пети. Някъде там се виждаме да водим битка“, допълни Зайдл.

Прогресът на Макларън през последните години е видим и точно това убеди Рикиардо да се присъедини към отбора

Зайдл го заяви по-рано, а наскоро и самият пилот отново го потвърди.

„През последните сезони видях бърз напредък. Мисля, че много отбори отбелязаха прогрес, но не и в степента, в която го стори Макларън. Тимът премина през сериозно преструктуриране през 2015, 2016 и 2017 г. Усетих, че сега е точният момент, когато вече има стабилност и наистина бързо развитие. Мисля, че работната етика в отбора е наистина добра. Аз само се опитвам да се впиша, да съм още едно положително парче от пъзела“, каза Рикиардо.

Австралиецът все още е новия пилот в Макларън, докато Ландо Норис на практика е ветеран в отбора. Според бившия пилот на тима от Уокинг Дейвид Култард обаче младежът е изправен пред интересно предизвикателство, но и сериозна възможност да се докаже.

„Това ще е страхотен тест за Ландо. В лицето на Карлос [Сайнц] той имаше бърз съотборник, с когото се разбираше добре. Част от това да познаваш съперниците си е да познаваш съекипника си. Даниел е лежерен извън пистата, но в битка на трасето е доста безскрупулен. Това означава, че на Ландо ще му е трудно, но и ще получи страхотна възможност да върви напред“, каза шотландецът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)