Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин навлиза в света на изкуството

Алпин навлиза в света на изкуството

1431
0
Alpine F1 x Felipe Pantone, Фелипе Пантон
„Alpine F1 x Felipe Pantone“ на Фелипе Пантон; снимка: Алпин

Алпин навлиза в света на изкуството чрез сътрудничество с художника Фелипе Пантон. Той предлага своята интерпретация на присъствието на марката във Формула 1, наречена „Alpine F1 x Felipe Pantone“

Тази репродукция на автомобила е изложена на първия етаж на Atelier Renault, изцяло посветен на Алпин. Експозицията е достъпна на www.alpinecars.com/fr/felipe-pantone/ до края на 2021 г., както и в Atelier Renault когато противоепидемичните мерки позволят.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpine Cars (@alpinecars)

Фелипе Пантон е истински ентусиаст по отношение на спортните автомобили. Той илюстрира визията си за оцветяването на първия болид на Алпин във Формула 1 чрез модел в мащаб 1:2. Графичните линии на ливреята следват формата на автомобила, боядисан в цветовете на френския автомобил, като същевременно добавят черно и бяло, два от емблематичните цветове на Пантон.

„Формула 1 е върхът на инженерството. Всяка година шампионатът предефинира нашата представа за възможното на четири колела. Този стремеж за изграждане на невъзможното за мен е много вдъхновяващ. Моето изкуство е силно повлияно от кинетиката и инженерството. Работя с най-новите технологии и материали, за да намеря нови начини за излагане на визуално изкуство“, коментира Фелипе Пантон.

В допълнение към болида Фелипе Пантон предлага своята интерпретация на каска от Формула 1

Изложеният бял шлем е поставен в прозрачна цветна кутия, което го прави уникален в зависимост от гледната точка и прожектираната светлина.


„Щастливи сме да обединим сили с Фелипе Пантон, за да отпразнуваме присъединяването на марката към Формула 1 и предстоящото откриване на Алпин зоната в Atelier Renault на Шанз-Елизе. Фелипе е автентичен, авангарден художник и истински ентусиаст на спортни автомобили. Неговият артистичен подход е смел, елегантен и завладяващ. Той напълно се вписва в ценностите на Алпин за първия досег на марката с изкуството“, заяви Брус Пилар, директор на бранда.