Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Строл е различна, призна Фетел

Колата на Строл е различна, призна Фетел

3889
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел остана извън точките и в двете му състезания за Астън Мартин до момента. В същото време съотборникът му, Ланс Строл спечели 5 точки и успя да достигне до последния сегмент в квалификацията и в двете надпревари. И в двете тренировки вчера, Строл отново бе по-бърз от Себастиан с около 6 десети. Германецът обаче споделя, че той не е притеснен от разликата между двамата и обясни на какво се дължи това:

„Той кара малко различна спецификация този уикенд и това беше ясно още от началото. Надявам се, ще успее да направи стъпка напред с нея.“

По отношение на разликата в колите на Строл и Фетел, Ралф Шумахер коментира че ситуацията не е нова или неочаквана. Той отбеляза че през миналия сезон бившия пилот на отбора, Перес, се оплаквал от същото.

„Това е малък отбор, те нямат нужния капацитет. Искат да спестят пари и първо да видят дали промените работят. Това може да звучи глупаво за нас но Строл в момента е по-бързият пилот. Той е по-добрият пилот с по-добрите резултати и е нормално да не бъде давано предимство на по-бавния.“

Въпреки разликите в колата, Фетел призна че все още не се чувства напълно комфортно със своята. Той завърши 16-и и в двете тренировки като сподели, че е трудно да направи чиста обиколка и се затруднява най-вече с късите серии от обиколки. Той посочи загряването на гумите до оптимална температура като източник на затрудненията в бързите турове. Все пак нещата са стояли по-добре в дългите серии.