Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Провеждането на Гран при на Турция е под въпрос

Провеждането на Гран при на Турция е под въпрос

1539
0
Истанбул парк
снимка, Пирели
Провеждането на Гран при на  Турция е под голям въпрос. Това стана ясно по-малко от две седмици след като страната замести Канада в календара за сезон 2021 в F1. Основната причина надпреварата да не се състои е решението на властите във Великобритания да обявят страната в своя „червен списък“. Това е поради големия брой заразени с коронавирус в държавата.

Според тази разпоредба всеки, който е бил в Турция и пристигне на Острова, подлежи на задължителна десетдневна карантина. В такъв случай, изключения, които се правят за хора от F1 няма да важат, защото Турция е в списъка на тези държави.

„Напълно сме наясно с решението на британското правителство относно ограниченията свързани с пътуванията от и към Турция и разбираме ситуацията. Допълнителни детайли ще бъдат обявени в следващите дни“, се казва в обръщение на F1.

Според източници в падока, една от опциите е състезанието в южната ни съседка, което е една седмица след това в Азербайджан да бъде отменено и заменено с втора надпревара във Франция. Друг вариант е отмяната на състезанието и преместването на Пол Рикар със седмица напред, последвано от две състезания в Австрия.  Теоретично е възможно Азербайджан и Турция да разменят своите места в календара, което ще даде възможност за повече почивка на тимовете.