Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас разочарован от резултата си в квалификацията

Ботас разочарован от резултата си в квалификацията

3083
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Мерцедес

Валтери Ботас завърши на трета позиция в квалификацията за Гран при на Монако, която приключи преждевременно заради катастрофата на Шарл Льоклер. Пилотът на Мерцедес смята, че червеният флаг му е попречил да запише по-добър резултат, с който е можел да спечели полпозишъна.

„Много съм разочарован. Последната ми обиколка бе много добра, но за съжаление се появи чeрвен флаг и това означаваше край на квалификацията. Понякога се случват такива неща. Първата ми обиколка не бе достатъчно добра и очаквах втората да ми донесе първата позиция. Въпреки това смятам, че постигнахме добър напредък спрямо тренировките в четвъртък. Надявам се да завърша на по-предна позиция в състезанието“, сподели Ботас.

Неговият съотборник и световен шампион Люис Хамилтън остана едва на седма позиция в третия сегмент от квалификационната сесия. Това е най-лошият резултат за британеца от началото на сезона. Той се оплака от липса на сцепление и изключи възможността да се качи на подиума.

„В четвъртък темпото ни бе добро. Направихме някои промени в настройките, които не проработиха по най-добрия начин. През цялото време страдах от липса на сцепление и колкото да натисках не бях близо до челото. За щастие Валтери успя да стигне до третото място, въпреки червения флаг в края на сесията. Изпреварванията тук са много трудни и не очаквам да съм в борбата за победата или подиума“, обясни Хамилтън.